5:51 PM
Цифровізація – актуально і корисно!

Цифрові технології є невід’ємною складовою сучасного життя. Чи можна уявити освітній процес, побут чи відпочинок без них? Усі види контенту переходять з аналогових, фізичних і статичних у цифрові, мобільними та персональними. При цьому індивід отримує можливість контролювати свій особистий контент, направляти інформаційні запити, формувати індивідуальну траєкторію інформаційної діяльності.

Чітко відчуваючи потреби часу усі педагогічні працівники Гімназії №8 імені Панаса Мирного успішно склали «Цифрограм» (національний тест на цифрову грамотність) ще до початку 2021-2022 н.р. А у період вересень-грудень 2021 р. учителі-предметники активно удосконалюють інформаційно–цифрові компетентності, критичне та системне мислення.

24 педагогічних працівника, які наразі забезпечують освітній процес у закладі, мають сертифікати платформи «Дія. Цифрова освіта»:

-успішне проходження тесту на цифрову грамотність 2.0 - 18 сертифікатів та тесту Цифрограм для держслужбовців - 11 сертифікатів;

- проходження освітніх серіалів «Основи кібергігієни» - 21 сертифікат та  «Як громаді стати цифровою?»- 20 сертифікатів.

Упродовж масштабної інформаційної кампанії «Місяць цифрової грамотності» у грудні 2021 р. також активізовано роботу учнів 5-9 класів у Всеукраїнській школі онлайн, проведено презентацію освітніх серіалів «Кіберняні» та «Обережно! Кібершахраї» для учнів 9 класу. Розповсюджено інформацію про актуальність та практичність серіалу для батьків «Безпека дітей в Інтернеті» серед батьківської громадськості.

Переконані, що цифровий світ розвиває уміння швидко реагувати на будь-які ситуації, знаходити сучасні та правильні шляхи вирішення задач.

 

Переглядів: 105 | Додав: svetlanachypenko | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar