4:20 PM
День Української Соборності: сила нації – в її єдності

З 21 по 28 січня 2022 року у Гімназії № 8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради проходять заходи, присвячені відзначенню 103-річниці Дня Соборності України.

     У той морозний січневий день 1919 року здійснилася віковічна мрія українського народу жити однією сім’єю  на своїй землі, у єдиній державі не розділеній  кордонами різних імперій.  Саме проголошення  Акту Злуки стало підвалиною відродження та розбудови незалежної соборної України.

      Сьогодні ми маємо пишатися, що живемо у вільній і незалежній країні, маємо можливість говорити, писати та творити рідною мовою, визнавати свою ідентичність у світі, носити вишиванки, мати власну грошову одиницю. Але якою ціною виборювалася і продовжує захищатися наша незалежність! Саме тому учнівський  та педагогічний колективи гімназії долучилися до різних заходів на відзначення цієї важливої події. 24 січня учні закладу сплели для ЗСУ маскувальну сітку та передали її керівнику обласного осередку ГО «Брати по зброї» депутату Полтавської обласної ради панові Сергію Бульбасі. Приємно, що за допомогу захисникам України діти отримали дві книги, автором яких є ветеран АТО, письменник  Віталій Запека.

         У насиченому форматі пройшли години спілкування у 1-9 класах,  присвячених подіям Акту Злуки.  На уроках української мови проведено тематичні диктанти, флешмоб «Ланцюг єдності», організовано виставку плакатів.  Для учнів 7-8-х класів заплановано відеолекторій  «Цей день в історії»  про цікаві факти, пов’язані з підписанням Акту Злуки 22 січня 1919 року. Перевірити свої знання з історії Української державності учні 9-х класів зможуть під час вікторини «Одна-єдина – моя Україна».

 

                           Ірина Рева, учитель історії та правознавства

Переглядів: 104 | Додав: svetlanachypenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar