8:42 AM
Дякуємо захисникам та захисницям!

 

13.10.2021 волонтери шкільного загону «Турбота» Гімназії №8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради напередодні свята Захисника України відвідали Благодійний Фонд «Полтавський Батальйон Небайдужих».

14 жовтня українці відзначають  великі свята:

- День святої Покрови Пречистої Богородиці;
- День Українського козацтва;
- День захисника України (від 14 жовтня 2014).

З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.
Свято День захисника України офіційно встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента. До цього дня Україна йшла довгим і тернистим шляхом.

Це значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої України. Це свято вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу.
Учні, батьки та педагогічний колектив
Гімназії №8 долучилися до акції «Не будь байдужим!» Волонтери школи передали до БФ «Полтавський Батальйон Небайдужих» вітальні листівки, фенічки (браслети дружби, які діти виготовили своїми руками), каву, чай та солодощі для воїнів АТО.  Гарною традицією в нашій школі став збір пластикових кришечок, які віддають на переробку підприємцям в Полтаві чи Дніпрі. Кошти від зібраних кришечок передаються на лікування чи реабілітацію воїнам АТО. А подарунки та смаколики в той же день поїхали на Авдіївку.

14 жовтня українці святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.

 

 

                                                                 Людмила ПАРХОМЕНКО

 


 

 

Переглядів: 89 | Додав: svetlanachypenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar