9:03 PM
Грамотність — фундамент, на якому можна збудувати подальший розвиток людини

 

Сьогодні, 9 листопада 2021 року, у День української писемності та мови тисячі українців  брали участь в ХХІ Радіодиктанті національної єдності. Учасниками стали представники найрізноманітніших професій, а також відомі спортсмени, актори, бізнесмени та політики. Студію для написання диктанту для гостей облаштували в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського і в приміщенні Радіохабу Академії суспільного мовлення, Учні 8 класу Гімназії № 8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради також спробували перевірити свої вміння,  тож  теж приєдналися до проєкту.

Флешмоб укотре виходить за межі суто радіоформату, й транслюється на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного.

Автором тексту та читцем цьогорічного Радіодиктанту був культовий український письменник та перекладач Юрій Андрухович. До методичної роботи над Радіодиктантом національної єдності долучилася Лариса Масенко — українська мовознавиця, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови Національного університету "Києво-Могилянська академія" і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України.

Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета.

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія, переможці отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів. 

Такі заходи об’єднують українців, формують прагнення бути грамотними, навчають любити свою мову, рідний край.

Якименко Юлія Данилівна, учитель української мови та літератури.

 

 

Переглядів: 82 | Додав: svetlanachypenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar