4:21 PM
Я звуки твої люблю, наче очі дитини…

У погожі осінні дні простір наповнюється безліччю звуків, що линуть звідусіль. Це і шелест пожовклого листя, і тремтіння павутини бабиного літа, і відлуння від голосної бесіди, тихої розмови чи пісні. Так зустрічає нас початок листопада. У Гімназії № 8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради з 8.11 проходив тиждень педагогічної майстерності вчителів української мови та літератури.

Протягом тижня учні та вчителі брали участь у фоточеленджері «Краща мова єднання – українська». Усі фото пізніше вклали до відеопрезентації.

Звичайно, як без відкритих уроків. Цього року усі одного типу: узагальнення та систематизація знань. 7 клас разом з учителем Кононенко М.В. повторювали про дієслово, убране в жовті листочки осені. У 8 класі вивчали просте двоскладне речення, а говорили про Всесвітній день доброти і дарували його одне одному щирі посмішки.

Коли цього тижня увесь світ згадує про День української писемності та мови, то полтавці не можуть стояти осторонь. Учні нашої гімназії приєдналися до проєкту  ХХІ Всеукраїнський диктант національної єдності, спробувавши свої орфографічні та пунктуаційні навички.

Мова формується і розвивається разом з українським народом. У сучасній інтелектуальній грі «Де логіка ?», присвяченій Дню слов’янської писемності та мови, брали участь учні 9-Б класу.

Отже, протягом тижня у стінах освітнього закладу свою майстерність показували вчителі української мови та літератури під звуки української пісні, рідної мови, осіннього листопаду.

Якименко Ю.Д.

 

Переглядів: 78 | Додав: svetlanachypenko | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar