11:58 AM
Озеленення планети

30 жовтня 2021 року колектив гімназії № 8 імені Панаса Мирного  та ініціативні мешканці полтавської громади  стали частиною світової екологічної спільноти та підтримали  акцію «Greening  the Planet» у рамках глобального екологічного проекту "Озеленення планети", під час якої за добу у різних куточках світу висадять  мільйони дерев. Ініціаторами проєкту «Озеленення планети» є найбільший діловий клуб, який об’єднує лідерів українського бізнесу CEO Club Ukraine та Business Woman Club. Метою проекту є відновлення екосистеми України та світу загалом, а також розвиток екологічної свідомості, об’єднання українців та сприяння формуванню позитивного іміджу нашої країни в світі. Організатори – Благодійний фонд «Озеленення України» за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Міністерства закордонних справ України.

Організаторами, партнерами, співорганізаторами та учасниками проєкту «Озеленення Планети»  реалізована акція: «Висадження дерев одним мільйоном людей за одну добу», що сприятиме зміні філософії мислення людей, відновленні екосистеми Землі та об’єднанні людей Планети, а також побудові та консолідації ціннісно-екологічного фундаменту суспільства. Загалом в Україні планують висадити один мільйон дерев, долучивши до цього процесу один мільйон українців.

В рамках реалізації проєкту наш заклад, на чолі з директоркою Богодистою Світланою Павлівною,  взяв участь у двох форматах: індивідуальна та колективна висадка дерев (на території школи). До озеленення долучилися і  активні мешканці громади, які висадили на своїх подвір'ях дерева.

Дуже вдячні Ользі Макеєвій (обласна координаторка «Greening of the Planet» ) за надану інформацію  та можливість взяти участь у  проєкті та Людмилі Капаєвій (професорка кафедри фінансів та кредиту в ПДАУ), яка поділилася з нами саджанцями (саджали катальпу гібридну).

Акція проходила радісно і в піднесеному настрої: кожен відчував себе причетним до великого дива - озеленення Планети Земля. Бо дерев багато не буває!

 

                                                                                                  Людмила Пархоменко

 

Переглядів: 79 | Додав: svetlanachypenko | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar