10:22 AM
Прогулянка стежками, що ходив Панас Мирний

Під час осінніх канікул учні 8 класу Гімназії № 8 імені Панаса Мирного здійснили цікаву та пізнавальну екскурсію.

Класик української літератури жив поблизу гімназії, любив  відпочивати у Зеленому Гаї, тому учні здійснили мандрівку, відшукуючи у Полтаві місця, що нагадують нам про видатного земляка. Звичайно, змінилося місто за 100 років, але справжні дослідники завжди знайдуть підказки, які залишила історія.

Пройшлися яскравим осіннім парком, помилувалися розкішними барвами дерев, погрілися на сонечку. Тихо шелестить листя під ногами. Так, мабуть, і Панас Мирний ходив цими стежками, спостерігав за всім, занотовував тихими вечорами, сидячи в кабінеті за письмовим столом.

З 1871 року Панас Рудченко живе і працює в Полтаві, займаючи різні посади в місцевій казенній палаті, державній адміністративній установі, яка здійснювала нагляд за надходженням у губернське і повітові казначейства державних прибутків у вигляді податків і зборів та контроль за витратами коштів установами. Також проводила торги на казенні підряди, поставки і відкупи.

Говорять, що любив письменник пішки пройтися вуличками міста, бо виснажливою була праця, а душі хотілося спокою і відпочинку. Ми також спробували дійти до місця роботи Панаса Мирного. Довгий шлях, але з хорошими друзями, гарним настроєм час проминув дуже швидко.

Якименко Ю.     

Переглядів: 83 | Додав: svetlanachypenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar