12:42 PM
Тиждень природничих наук

   

З 1 по 5 листопада у  Гімназії  № 8 імені Панаса  Мирного Полтавської міської ради відбувся тиждень природничих наук.

У рамках проведення тижня в школі відбулося чимало заходів головне завдання яких – усвідомлення необхідності пізнавати природу, пізнавати самого себе, поринати в цікавий світ природничих  наукбо як сказав відомий лікар і філософ Авіцена: «Основним скарбом життя  є  не землі, що ти завоював, не багатство, що у тебе у скринях…Основним скарбом життя є здоров’я! Та щоб його зберегти, потрібно багато чого знати про себе і природу, яка тебе оточує.»

          Науки, що вивчають природу, називають природничими, серед них:  біологія, хімія, географія, природознавство, основи здоров’я. Учні та вчителі були дуже активними і тому  проведені заходи  виявилися яскравими,  цікавими  і пізнавальними.

          Зокрема: урок природознавства   у 5 класі " Різноманітність речовин», екскурсія екологічною стежкою, що розташована на території парку Зелений Гай, для учнів 6-А класу, та урок біології з елементами STEAM- освіти у 8 класі «Організм людини»,  які провела учитель біології Наконечна О.Б.; урок хімії у 9-Б класі "Реакції обміну між розчинами електролітів, умови їх перебігу. Йонно-молекулярні хімічні реакції", проведений вчителем хімії Тутак І.М. ; урок географії, проведений вчителем Пархоменко Л.В., для учнів 7 класу за темою «Поняття про географічні координати. Градусна сітка на глобусі й карті з елементами STEAM- освіти» та виховний захід «Екологічний бумеранг» для учнів шостих класів, , який провели Пархоменко Л.В. і Тутак І.М.

Тиждень виявився насичений різноманітними заходами, уроками на різну тематику, але родзинкою стала співпраця із працівниками Регіона́льного ландша́фтного парку «Диканський» що є  об'єктом природно-заповідного фонду і розташований у північно-східній частині Полтавської області в Диканському районі між селищем Диканька та річкою Ворскла. Співробітники парку провели змістовні та захоплюючі презентації рослинного і тваринного світу, що зустрічається на території парку, та влаштували  яскраву виставку фото зимуючих птахів Полтавщини.

Отже,  тиждень природничих наук  охопив велику групу учнів,  а заходи, проведені  в  його рамках, залишають значний слід у свідомості й почуттях дітей, відтак мають велику навчально-пізнавальну та виховну цінність.

                                                                                           Оксана Наконечна.

 

 

Переглядів: 83 | Додав: svetlanachypenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar