4:58 PM
Вони перемогли долю

                                    

    2 грудня 2021 року  учні 7 класу Гімназії № 8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради відвідали  захід, присвячений Міжнародному дню людей з особливими потребами,  у бібліотеці імені І.П.Котляревського.

   Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою.  Громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально-активними людьми, які надихають багатьох, в тому числі й абсолютно здорових членів нашого суспільства.

    Діти в цьому впевнились, дивлячись презентацію. Вони  дізналися про хвороби видатних людей , які, незважаючи  на свої вади, зуміли досягти вершин у своїй діяльності. Так, наша землячка Марія Башкірцева, захворівши на важку форму туберкульозу, втратила  голос. Хоча дуже хотіла стати співачкою. Леся Українка майже все своє життя провела в боротьбі з власним болем, хворіючи на туберкульоз кісток. Микола Островський був тяжко поранений на війні, став сліпим та прикутим до ліжка. Але  це не завадило йому писати твори. Не дивлячись на хвороби,  відомими стали такі особистості як Альберт Ейнштейн,  Антоніна П’ятибрат, Надія Колесник та інші. Школярі отримали багато цікавої та пізнавальної інформації.

Марина КОНОНЕНКО, класний керівник 7 класу

 

Переглядів: 70 | Додав: svetlanachypenko | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar