4:02 PM
Всі ми різні, але всі ми рівні


16 листопада 2021 року у Гімназії №8 імені Панаса Мирного Полтавської міської ради  відбулась акція "Долоньки" до дня толерантності. 
16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності.
Його запровадили у 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості.
У Декларації йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.
Як заявлено в Декларації принципів терпимості, «терпимість  – це те, що робить можливим досягнення миру та веде від культури війни до культури миру».
Толерантність (терпимість) означає, що кожен вільний дотримуватися своїх переконань і визнавати таке ж право за іншими.
Ми всі різні, а ми всі рівні. Кожна людина має право жити в мирі та зберігати свою індивідуальность. А це означає, що бути толерантним не значить залишатися пасивним, коли люди стикаються із жорстоким ставленням. 
        У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов і було проведено акцію «Долоньки». Кожен клас долучився та "подав " свою руку. 
Оксана Романенко

Переглядів: 79 | Додав: svetlanachypenko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar